Διακρίσεις

Το Λακωνικό Ωδείο έχοντας πάντα σαν φιλοσοφία την ένταξη των σπουδαστών του στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, έχει διοργανώσει και συμμετάσχει αντίστοιχα σε πάμπολλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Χωρίς να θέλουμε να υπερτιμήσουμε ή να υποτιμήσουμε κάποια από αυτές, λόγω χώρου, αναφέρουμε ενδεικτικά:

Καθιέρωσε την ετήσια Γιορτή Μουσικής, θεσμό πλέον για την πόλη της Σπάρτης.

Συμμετοχή σε ένδεκα προσκλήσεις Δήμων σε Φεστιβάλ Χορωδιών από τα οποία έλαβε διακρίσεις.

Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παίδων με την παιδική του Χορωδία.

Απονομή διπλώματος από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη συμμετοχή του στη Ναυτική εβδομάδα.

Το Ωδείο μας έχει καλύψει μουσικά τις εκδηλώσεις της ποδηλατικής Σπαρτακιάδας επί τρία συνεχή έτη και έχει τιμηθεί για αυτό από την Πανελλήνια Ποδηλατική Ομοσπονδία.

Το Λακωνικό Ωδείο το 2007 και το 2008 ήταν το μόνο επαρχιακό Ωδείο το οποίο επελέγει να συμμετάσχει με ορχηστρικά και χορωδιακά σχήματα στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Μουσικής εκπαίδευσης και Μουσικών οργάνων στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καθώς επίσης και στο Mozart Festival που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στην Αθήνα.

Σπουδαστές του τμήματος φωνητικής Μουσικής του Ωδείου μας έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού που έγινε τον Απρίλη του 2007 και η σπουδάστρια του τμήματος Ηλιάνα Χιώτη, απέσπασε το Β' βραβείο ανάμεσα σε 149 συμμετοχές.

Για δύο συνεχή έτη το Λακωνικό Ωδείο ανέλαβε την μουσική κάλυψη της Γιορτής Ελιάς προσκεκλημένο του γνωστού σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Η παιδική-εφηβική και η γυναικία χορωδία του Λακωνικού Ωδείου έλαβε μέρος στην τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσσυ.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Λακωνικού Ωδείου εκφραζόμενο από τις ευαίσθητες ψυχές των σπουδαστών του, έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές εκδηλώσεις στο ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων "ο Άγιος Παντελεήμων", στο γηροκομείο "Άγιοι Ανάργυροι", στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης.

Eπίσης επί σειρά ετών η χορωδία και η παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου έχει ψάλλει τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της Σπάρτης δωρίζοντας τα συγκεντρωθέντα ποσά εξ'ολοκλήρου, στο φιλόπτωχο ταμείο της οικείας Μητροπόλεως.

Το Λακωνικό Ωδείο έχει τιμηθεί και έχει λάβει δημόσια ευχαριστίες και επαίνους από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, τον αείμνηστο πρόεδρο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος Γ. Σαϊνόπουλο, τον αείμνηστο μεγάλο μουσουργό Αλέκο Παναγιωτόπουλο καθώς και τους Δημάρχους Σπάρτης, Οινούντος, Γυθείου, Έλους, Καρδίτσας.

Τέλος αναρίθμητα επαινετικά σχόλια, άρθρα και αναφορές έχουν γραφεί στον τοπικό και περιφεριακό τύπο καθώς επίσης και στα πανελλήνιας κυκλοφορίας περιοδικά "Δίφωνο", "Πολύτονο" και "Metal Hammer".

Οι εκδηλώσεις του Λακωνικού Ωδείου, έχουν μεταδοθεί από τοπικά και περιφεριακά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.